TZYMB

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği

TZYMB 68. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ PANEL: TARIMDA DESTEKLEMELER

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği 68. Kuruluş Yıldönümünü düzenlediği etkinliklerle kutluyor. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde "Tarımda Destekleme" konulu bir panel düzenlemiştir. Ayrıca meslekte 30 yılını doldurmuş meslektaşlarımıza ve "Meslekte 30 Yıl Hizmet Plaketi" töreni de panelle birlikte yapılacaktır.

Türkiye’nin ilk sivil toplum KURULUŞLARINDAN olan TZYMB, 7 İlde Şube Başkanlığı, hemen hemen her ilde bulunan İl Temsilcilikleri ve 3260 üyesi ile halen Ülkemizin en güçlü sivil toplum kuruluşudur. 
TZYMB Kuruluşunun 68. yılı münasebetiyle “Tarımda Destekleme” konulu bir panel düzenlemiştir. Ayrıca meslekte 30 yılını doldurmuş meslektaşlarımıza ve “Meslekte 30 Yıl Hizmet Plaketi” töreni de panelle birlikte yapılacaktır.


TZYMB “Tarımda Destekleme” konulu panele ve  Meslekte 30 Yıl Hizmet Plaketi töreni teşriflerinizi diler.

 


Dr. Ahmet ERDURMUŞ
Genel Başkan


Yönetim Kurulu Adına


 

Tarih: 28 Nisan 2007

Saat: 10:30


Yer: Kent Oteli Toplantı Salonu


Mithatpaşa Cad. ANKARA





 


 

TÜRK ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSLERİ BİRLİĞİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın başlangıç kısmında  belirtilen  temel  ilkeler  doğrultusunda ülke ziraatının ilerleme ve gelişmesi için ilmi, fikri ve tatbiki çalışmalar yapmak, üyelerin sosyal, kültürel, ekonomik ve mesleki gelişmelerini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak  amacıyla 29 Nisan 1939 tarihinde Ankara’da kurulmuştur.

Türkiye’de kurulan ilk mesleki  kuruluş  olma  ayrıcalığına sahip Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği”nin adı “Türk Ziraat Mühendisleri Birliği’ iken 1942 yılında değiştirilerek bugünkü halini almıştır.


Birliğimiz 11.08.1971 tarih ve 7/2906 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına çalışan derneklerden sayılmıştır.


TZYMB 68 yıldır faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürmektedir. Bu süre içerisindeki bütün  çalışmalarını  yukarıda belirtilen ana  hedefler  doğrultusunda;  Ziraat  ve  Ziraat Mühendisliği alanında araştırmalar yapmak, ilim adamlarına ve konu uzmanlarına tarım ve tarımla ilgili değişik konularda raporlar hazırlatmak, anayasamızın öngördüğü şekilde tarımsal konularda görüş belirtmek, tarım işletmelerinin ekonomik ve verimli çalışabilmeleri için öğreticilik  ve danışmanlık  hizmetleri vermek, ziraat mühendisleri arasında  birlik  ve beraberliği  sağlamak, üyelerin eğlenme, dinlenme, gezi ve  benzeri  ihtiyaçlarını gerçekleştirme ve ziraat mühendislerinin mesleki  gelişmelerinin sağlayacak her türlü İmkânları hazırlamak gibi faaliyetleri yürütmüş ve halen yürütmektedir.