TZYMB

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği

CUMARTESİ SOHBETİ: GIDA KATKI MADDELERİ..

Bu haftaki sohbet konumuz yine mesleki anlamda popüler konulardan bir tanesi olan “Gıda Katkı Maddeleri…” Konuğumuz ise Ülkemizde bu işin sevk ve idaresi ile kontrolünden sorumlu olan TKB KKGM Gıda Kontrol Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın İbrahim İLBEĞİ.. Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, gıdanın üretilmesi, işlenmesi, ambalajlanması, taşıma ve depolanması sırasında gıda maddesinin koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddeler olarak bilinen “Gıda katkı maddeleri” konusunda doyurucu bir sohbet bizleri bekliyor. Gıda katkı maddesi nedir? Niçin kullanılır? Kullanımının zorunlu olduğu durumlar nedir? Kullanım miktarları sınırlı mıdır? Katkı maddeleri sınıfları nelerdir? Tüketicilerin gıda katkı maddelerinden anladıkları nedir? Katkı maddelerinin sağlığa olumsuz etkileri var mıdır? Varsa nelerdir? Yönetmeliğe göre sayılarla gıda katkı maddeleri gıda katkı maddesinin toksik etkileri nasıl araştırılır? E kodu nedir? Gıda katkı maddelerinin kullanılma miktarlarına kim karar verir? Kim denetler? Dünyadaki ve Ülkemizdeki son durum nedir? Gıda ile ilgili bu konuların konuşulacağı ve kafalardaki benzeri sorulara cevap arayacağımız sohbet toplantımızda bir arada olmak dileğiyle.
 
 

 

CUMARTESİ SOHBETİ: GIDA KATKI MADDELERİ..

Bu haftaki sohbet konumuz yine mesleki anlamda popüler konulardan bir tanesi olan “Gıda Katkı Maddeleri…” Konuğumuz ise Ülkemizde bu işin sevk ve idaresi ile kontrolünden sorumlu olan TKB KKGM Gıda Kontrol Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın İbrahim İLBEĞİ.. Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, gıdanın üretilmesi, işlenmesi, ambalajlanması, taşıma ve depolanması sırasında gıda maddesinin koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddeler olarak bilinen “Gıda katkı maddeleri” konusunda doyurucu bir sohbet bizleri bekliyor. Gıda katkı maddesi nedir? Niçin kullanılır? Kullanımının zorunlu olduğu durumlar nedir? Kullanım miktarları sınırlı mıdır? Katkı maddeleri sınıfları nelerdir? Tüketicilerin gıda katkı maddelerinden anladıkları nedir? Katkı maddelerinin sağlığa olumsuz etkileri var mıdır? Varsa nelerdir? Yönetmeliğe göre sayılarla gıda katkı maddeleri gıda katkı maddesinin toksik etkileri nasıl araştırılır? E kodu nedir? Gıda katkı maddelerinin kullanılma miktarlarına kim karar verir? Kim denetler? Dünyadaki ve Ülkemizdeki son durum nedir? Gıda ile ilgili bu konuların konuşulacağı ve kafalardaki benzeri sorulara cevap arayacağımız sohbet toplantımızda bir arada olmak dileğiyle.

 

Dr.Ahmet ERDURMUŞ

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri

Birliği Başkanı

 

Toplantı Programı aşağıda verilmiştir.

 

 

TÜRK ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSLERİ BİRLİĞİ

GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ

KONU

: GIDA KATKI MADDELERİ

BİLGİ SUNAN

: İbrahim İLBEĞİ-Ziraat Yük.Müh.

  TKB KKGM Gıda Kontrol Hizmetleri Dairesi Bşk.

TARİH

: 23 Şubat 2008 Cumartesi

SAAT               

: 13:00

YER

: PROF.DR.ORHAN DÜZGÜNEŞ TOPLANTI SALONU  

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği

Sakarya Cad. No:30/2-Kızılay/ANKARA

 

Not: Konuyla ilgili sunu yapılacaktır.

 

Sohbet toplantımıza tüm üyelerimiz davetlidir.

(TZYMB Yönetim Kurulu)