Genel Başkanımız sayın fehmi KİRAZ, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültemiz tarafından düzenlenen Zirai Öğrenimin 175 inci yıldönümü etkinliklerine katıldı.
Sn Bakanımız, Sn Rektörümüz, Sn Dekanımız, ZMO Başkanımızın da iştirak ederek birer konuşma yaptığı online toplantıda zirai öğrenimimizi, istihdam durumumuzu ve sorunlarımıza değinen Kiraz şu ana başlıklara değindi:
-Özellikle pandemi göstermiştir ki, tarım, tarımsal öğrenim, “Tarımsal Okur Yazarlık” çok önemli bir kavram haline gelmiştir.
-Fakülte sayısının çokluğu, bazı fakültelerde uygulama alanı-imkanı olmayışı, mesleki uygulamaların ve staj sürelerinin az olması, her fakültede her bölümün açılma isteği, öğrenci sayılarının çokluğu ve giriş puanlarının düşüklüğü eğitimle ilgili en önemli sorunlardandır.
-Mesleki sorunlar da eğitim-öğretim kalitesini etkilemektedir: İstihdamdaki sorunlar, mezun sayısının istihdam talebinin çok üzerinde olması, Tarım Bakanlığı’nın yeterli alımı yapmaması, liyakat-ehliyet sorunları dile getirilebilir.
-Tarım Bakanlığı her fakülteye ilk 10 sıradan girenlere yarı mühendis maaşı burs verebilir, mezun olur olmaz da istihdam edeceği garantisi verebilir. Bu sayede puan barajının çok ciddi şekilde yükseleceği ve kalitenin de artacağını öngörmekteyiz.
-Boş kalan, hazineye ait olan tarım arazilerini 10 ziraat mühendisine 5 bin dekarlık müşterek işletme kurulacak şekilde işletme sermayesi ile birlikte verilebilir.
-Bakanlıkla çiftçiler-paydaşlar arasında bir köprü olabilecek olan Yeminli Tarım Müşavirliği gündeme getirilebilir.
-Bakanlık pandemi koşullarını fırsata ve avantaja çevirip personel ataması yapabilir, tarımın önemini herkese anlatabilir.
Mesleğimiz ve Türk Tarımımız için faydalı ve hayırlı olmasını dileriz.
Programın kaydına ve Genel Başkan Fehmi KİRAZ’ın konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz.
daha fazla...
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ
ZİRAAT FAKÜLTESİNDE GENÇLERLE SÖYLEŞİ
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN