📢 BİRLİKTE SOHBET: TARIMIN GELECEĞİNİ KONUŞUYORUZ! 🚜🌍
Tarımda dijital dönüşüm ve hassas tarım teknolojileri üzerine merak ettiklerinizi konuşmak için sizleri Geleneksel Birlikte Sohbet etkinliğimize davet ediyoruz!
Kim?
📌 Prof. Dr. Ufuk TÜRKER – Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Dekan Yardımcısı
Ne hakkında?
🔹 Hassas Tarım Teknolojileri
🔹 Akıllı Tarım Uygulamaları
🔹 Tarımda Bilgi ve İletişim Teknolojileri
🔹 Geleceğin Tarım Makineleri ve Daha Fazlası!
Neden Katılmalısınız?
🌱 Tarımın geleceğini birlikte tartışmak,
🌱 Uzman görüşleri almak ve sorularınıza yanıt bulmak,
🌱 Güncel araştırmalar ve yeniliklerden haberdar olmak için!
📅 Tarih: 08.02.2025
⏰ Saat: 14:00
📍 Yer: PROF. DR. ORHAN DÜZGÜNEŞ TOPLANTI SALONU (YÜZYÜZE)
TZYMB YOUTUBE (ONLINE)
Tarımın geleceğine birlikte yön vermek için sizleri bekliyoruz!
Prof. Dr. Ufuk TÜRKER Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Ana Bilim Dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 1992 yılında tamamladı. Doktorasını 1998 yılında İngiltere’nin Cranfield Üniversitesinde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünde; 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2013 yılında da Doçent ve 2022 yılında ise profesör kadrosuna atandı. Hassas Tarım Teknolojileri, Akıllı Tarım, Tarım Makinaları, Teknik Resim ve İngilizce olarak Precision Agriculture Technologies, Agricultural Machinery Technical Drawings lisans derslerini vermektedir. İleri Hassas Tarım Teknolojileri, Tarımda bilgi ve iletişim teknolojileri lisansüstü dersleri bu alanlarda çalışmalarını yürütmektedir. 2005 ve 2007 yıllarında Belçika ve Almanya da biçerdöverlerde verim haritalama ve optik sensörlerle değişken oranlı gübre uygulamaları üzerine saha eğitimlere katılmıştır. 2009 yılında Belçika’da ERANET-ICT-Agri kapsamında desteklenen Hassas Tarım projeleri değerlendirme komisyonunda yer almıştır. FAO ve Dünya bankası projelerinde danışmanlık yapmıştır. Aselsan, Havelsan, Tubitak-Uzay, Gap idaresi gibi kurumlarla çeşitli projelerde çalışmıştır. Hassas tarım konusunda gerek yurt içinde, gerekse yurtdışında birçok projede yer alan Türker’in Ulusal ve uluslararası akademik dergilerde ve konferanslarda yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve araştırmaları bulunmaktadır. Hassas tarım alanında, 2019 yılında Türk Patent Enstitüsünden alınmış bir adet patenti bulunmaktadır. Halen Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
daha fazla...
18 MART ÇANAKKALE ZAFERi KUTLU OLSUN
TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ EĞİTİMİ DUYURUSU
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN