Konuğumuz: Doç. Dr. Nakış KARAMAĞARALI
Konu:AHLAT ŞEHRİNİN TÜRK KÜLTÜRÜ İÇİN ÖNEMİ
Tarih: 28 Ocak 2012 Saat 14:00
“AHLAT” Şehri Türklerin Anadolu’ya giriş kapısıdır.
Sayın Doç. Dr. Nakış KARAMAĞARALI uzunca bir süre Ahlat kazılarının başkanlığını yapmıştır. Ahlat’ta bulunan eserlerin Türklüğün kültürel kodları olduğunu ve Ata yurdu olan Türkistan’la kültürel bağlarımızın Ahlat’da tam manasıyla yaşandığını ortaya koymuş bir bilim insanıdır.
Doç. Dr. Nakış Cemile KARAMAĞARALI
Mimarlık
Lisans
· Hacettepe Üniversitesi – Edebiyat Fakültesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Bölümü
Yüksek Lisans
· Hacettepe Üniversitesi – Sosyal Bilimler Enstitüsü-Sanat Tarihi Bölümü
Doktora
· Hacettepe Üniversitesi – Sosyal Bilimler Enstitüsü-Sanat Tarihi Bölümü
İş Deneyimi
· 1991: T.C. Kültür Bakanlığı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzeleri’ne Müze Araştırmacısı olarak atandı. 1991 : G.Ü.M.M.F. Mimarlık Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2002 : G.Ü.M.M.F. Mimarlık Bölümü’nde Öğretim Görevliliğine atandı. 2006 : Doçent ünvanını aldı. 1990-……:Halen G.Ü. Müh.-Mim.Fak., Mimarlık Bölümü’nde görev yapmaktadır.
Doğum Yeri ve Tarihi
· Ankara / 1967
Yabancı Diller
· İngilizce (Çok iyi), Fransızca (Orta)
İlgi Alanları
· İslam Mimarisi ve Sanatı Türk (Selçuklu ve Osmanlı) Mimarisi ve Sanatı Selçuklu, Osmanlı ve Yakın Doğuda Sırlı Kaplama Kullanımı Selçuklu ve Yakın Doğu Ortaçağ Seramikleri Dinler/İnançlar ile Mimarlık ve Sanat Arasındaki İlişkiler İkonografik ve Kozmik Elemanların Selçuklu ve Osmanlı Mimarisinde Kullanımı İslam Öncesi İnanç ve Geleneklerin Türk ve İslam Sanatına Etkileri Ortaçağ Arkeolojisi