CUMARTESİ SOHBETİ: GIDA KATKI MADDELERİ..
18.02.2008
Bu haftaki sohbet konumuz yine mesleki anlamda popüler konulardan bir tanesi olan “Gıda Katkı Maddeleri…” Konuğumuz ise Ülkemizde bu işin sevk ve idaresi ile kontrolünden sorumlu olan TKB KKGM Gıda Kontrol Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın İbrahim İLBEĞİ.. Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, gıdanın üretilmesi, işlenmesi, ambalajlanması, taşıma ve depolanması sırasında gıda maddesinin koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddeler olarak bilinen “Gıda katkı maddeleri” konusunda doyurucu bir sohbet bizleri bekliyor. Gıda katkı maddesi nedir? Niçin kullanılır? Kullanımının zorunlu olduğu durumlar nedir? Kullanım miktarları sınırlı mıdır? Katkı maddeleri sınıfları nelerdir? Tüketicilerin gıda katkı maddelerinden anladıkları nedir? Katkı maddelerinin sağlığa olumsuz etkileri var mıdır? Varsa nelerdir? Yönetmeliğe göre sayılarla gıda katkı maddeleri gıda katkı maddesinin toksik etkileri nasıl araştırılır? E kodu nedir? Gıda katkı maddelerinin kullanılma miktarlarına kim karar verir? Kim denetler? Dünyadaki ve Ülkemizdeki son durum nedir? Gıda ile ilgili bu konuların konuşulacağı ve kafalardaki benzeri sorulara cevap arayacağımız sohbet toplantımızda bir arada olmak dileğiyle.
 
 

 

CUMARTESİ SOHBETİ: GIDA KATKI MADDELERİ..

Bu haftaki sohbet konumuz yine mesleki anlamda popüler konulardan bir tanesi olan “Gıda Katkı Maddeleri…” Konuğumuz ise Ülkemizde bu işin sevk ve idaresi ile kontrolünden sorumlu olan TKB KKGM Gıda Kontrol Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın İbrahim İLBEĞİ.. Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, gıdanın üretilmesi, işlenmesi, ambalajlanması, taşıma ve depolanması sırasında gıda maddesinin koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddeler olarak bilinen “Gıda katkı maddeleri” konusunda doyurucu bir sohbet bizleri bekliyor. Gıda katkı maddesi nedir? Niçin kullanılır? Kullanımının zorunlu olduğu durumlar nedir? Kullanım miktarları sınırlı mıdır? Katkı maddeleri sınıfları nelerdir? Tüketicilerin gıda katkı maddelerinden anladıkları nedir? Katkı maddelerinin sağlığa olumsuz etkileri var mıdır? Varsa nelerdir? Yönetmeliğe göre sayılarla gıda katkı maddeleri gıda katkı maddesinin toksik etkileri nasıl araştırılır? E kodu nedir? Gıda katkı maddelerinin kullanılma miktarlarına kim karar verir? Kim denetler? Dünyadaki ve Ülkemizdeki son durum nedir? Gıda ile ilgili bu konuların konuşulacağı ve kafalardaki benzeri sorulara cevap arayacağımız sohbet toplantımızda bir arada olmak dileğiyle.

 

Dr.Ahmet ERDURMUŞ

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri

Birliği Başkanı

 

Toplantı Programı aşağıda verilmiştir.

 

 

TÜRK ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSLERİ BİRLİĞİ

GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ

KONU

: GIDA KATKI MADDELERİ

BİLGİ SUNAN

: İbrahim İLBEĞİ-Ziraat Yük.Müh.

  TKB KKGM Gıda Kontrol Hizmetleri Dairesi Bşk.

TARİH

: 23 Şubat 2008 Cumartesi

SAAT               

: 13:00

YER

: PROF.DR.ORHAN DÜZGÜNEŞ TOPLANTI SALONU  

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği

Sakarya Cad. No:30/2-Kızılay/ANKARA

 

Not: Konuyla ilgili sunu yapılacaktır.

 

Sohbet toplantımıza tüm üyelerimiz davetlidir.

(TZYMB Yönetim Kurulu)

 

İlgisi olabilecek diğer başlıklar
GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİNİN İLK KONUĞU DEVLET ESKİ BAKANI SAYIN ÜNAL ERKAN OLDU GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ- İYİ TARIM UYGULAMALARI GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİMİZİN İKİNCİSİ 18 KASIM 2006 TARİHİNDE YAPILDI GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ- TÜRK DÜNYASI ÜZERİNE GEZİ NOTLARI CUMARTESİ SOHBETLERİ'NİN KONUĞU PROF.DR. NUMAN AKMAN: “TARIMSAL ÜRETİM YAŞAMAKTIR” GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ-TÜRKİYE’DE TOHUM SERTİFİKASYONU CUMARTESİ SOHBETLERİMİZİN KONUĞU PROF.DR.ŞAHABETTİN ELÇİ: “ŞARAMPOL HAYVANCILIĞI İLE TÜRKİYE BİR YERE GİDEMEZ…” GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ-TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNU UYGULAMALARI GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ-TÜRKİYE MOZAİK Mİ? CUMARTESİ SOHBETLERİ: TÜRKİYE MOZAİK Mİ? GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ-TÜRKİYE ARICILIĞI CUMARTESİ SOHBETLERİ BAŞLIYOR... BU CUMARTESİ SOHBET KONUMUZ: BASINÇLI SULAMA SİTEMLERİ VE SU SORUNU… BU CUMARTESİ SOHBET KONUMUZ: KIRSAL KALKINMA VE FİNANSA ULAŞIM... CUMARTESİ SOHBETİ: TARIMSAL ARAŞTIRMALARIN DÜNÜ BUGÜNÜ… CUMARTESİ SOHBETİ: ISLAHÇI HAKLARI VE UPOV... CUMARTESİ SOHBETİ:TOHUMCULUK KANUNU.. CUMARTESİ SOHBETİ: BEDEN DİLİ VE MÜZAKERE TEKNİKLERİ… CUMARTESİ SOHBETİ: TÜRK KÜLTÜRÜNDE ALEVİLİK-BEKTAŞİLİK.. CUMARTESİ SOHBETİ: KURULUŞUNUN 75.YILINDA YÜKSEK ZİRAAT ENSTİTÜSÜ.. CUMARTESİ SOHBETİ: KÜRESELLEŞME VE İŞBİRLİKÇİLİK.. GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: ALİ KÖMÜRCÜ GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: ALİ KÖMÜRCÜ GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: Dr. MUSTAFA KORÇAK (DENİZCİLİK E. MÜSTEŞARI) GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: Dr. MUSTAFA KORÇAK (DENİZCİLİK E. MÜSTEŞARI) GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: Dr. AHMET SAYLAM GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: ''SON GELİŞMELER IŞIĞINDA AÇILIM İLE TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?" Prof.Dr. Özcan YENİÇERİ GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETLERİ: ''SON GELİŞMELER IŞIĞINDA AÇILIM İLE TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR? CUMARTESİ SOHBETLERİNDE ARAŞTIRMACI YAZAR MÜFİT ÖNER KONUK CUMARTESİ SOHBETLERİNDE ARAŞTIRMACI YAZAR KADİR TOSUN KONUK CUMARTESİ SOHBETLERİNDE PROF. DR. SAMİ DANIŞMAN VE ORUÇ OKTAY ERMİŞ KONUK PROF. DR. MEVLÜT KARAKAYA CUMARTESİ SOHBETLERİNDE GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETİNİN KONUĞU DOÇ. DR. MEHMET AKİF OKUR SADIK ASLAN CUMARTESİ SOHBETLERİNDE CUMARTESİ SOHBETİ: TARIMSAL ARAŞTIRMALARIN DÜNÜ BUGÜNÜ… CUMARTESİ SOHBETİ: ISLAHÇI HAKLARI VE UPOV... CUMARTESİ SOHBETİ:TOHUMCULUK KANUNU.. CUMARTESİ SOHBETİ: BEDEN DİLİ VE MÜZAKERE TEKNİKLERİ… CUMARTESİ SOHBETİ: TÜRK KÜLTÜRÜNDE ALEVİLİK-BEKTAŞİLİK.. CUMARTESİ SOHBETİ: KURULUŞUNUN 75.YILINDA YÜKSEK ZİRAAT ENSTİTÜSÜ.. CUMARTESİ SOHBETİ: KÜRESELLEŞME VE İŞBİRLİKÇİLİK.. GELENEKSEL CUMARTESİ SOHBETİNİN KONUĞU DOÇ. DR. MEHMET AKİF OKUR TÜRK İSLAM ANLAYIŞI MATURİDİLİK SOHBETİ VETERİNER HİZMETLERİ, GIDA VE YEM KANUN TASARISI TASLAĞI HK. TZYMB GÖRÜŞÜ... GIDA DENETİMİNDE YETKİ KARGAŞASI 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU TASARISI TASLAĞI HAKKINDA DÜNYA GIDA GÜNÜ BASIN BİLDİRİSİ 16 Ekim 2010 T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ZİYARET EDİLDİ T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Eğitim ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı HELAL GIDA BASIN BİLDİRİSİ 12.12.2017 DÜNYA GIDA GÜNÜ 16 EKİM 2017 BASIN BİLDİRİSİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI REHBERLİK VE TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV DUYURUSU TÜRKİYE ARICILIĞI KONULU SOHBET TOPLANTISINDA KONUŞAN BAHRİ YILMAZ: ARICILIĞIN MİLLİ GELİRE KATKISI % 7’DİR TARIMA KATKI YAPAN BASIN MENSUPLARINA PLAKET


Bu Habere Ait Yorumlar
Henüz yorum kaydedilmemiş..
LÜTFEN YORUMUNUZU YAZINIZ
Konu
Adınız Soyadınız
E Posta Adresiniz
Yorumunuz
5 * 6 = ?
TZYMB E-ÜYE
TZYMB E-ÜYE sistemine http://www.tzymb.org.tr/uye adresinden ulaşabilirsiniz.